Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vizsgáljuk meg a modern tudomány szemével az idők mélységeit, amikor kb. 14 milliárd évvel ezelőtt létrejött a világegyetem. Vagyis az egyik pillanatban elkezdett telni az idő, kialakult a tér és az anyag. A csillagok azonban ez alkalommal hiányoztak. A világűrt ugyanis kezdetben forró sugárzás tölötte ki.

Csak 400 ezer év után hűlt le a sugárzás annyira, hogy hidrogén, és hélium keverékéből álló felhők keletkezhessenek a térben. Ezután hamarosan kodenzálódni kezdtek ezen felhő, és mind sűrűbb és sűrűbb anyaggomolyagok keletkeztek, amelyek egyre nagyobb és nagyobb egységekbe kapcsolódtak össze. Az ilyen alakulatok közepén mérhető sűrűség és hőmérséklet gyorsan növekedett, és néhány 10 ezer én után központi területeken elkezdődött a termonukleáris reakció. Így jöttek létre az első csillagok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

muschong@freemail.hu

(Muschong, 2016.02.03 23:24)

Elnevezése alapján azt hittem, hogy ez egy hivatalos honlap. most látom, hogy az általam használni kívánt adatok oldalán két olyan hiba fordul elő, ami hitelteleníti az adatokat. "ÍME NÉHÁNY FONTOS ADAT A KÉK BOLYGÓRÓL, VAGYIS A FÖLDRŐL" oldalon "A vízfelületek területe: 361.132.00 km2" egy nulla valahol elveszett :) A másikat értelmezni sem tudom "Legalacsonyabb helye a Földön: Holt-tenger, 411 m a tengerszint alatt" ugyanis pl. a Bajkál tó, ami a szárazföldön nyilvántartott legmélyebb víz: 1637 m mély. A honlaphoz nincs kapcsolat, elérhetőség megadva. Ha ennyire esetleges és ellenőrizetlen ez a honlap majd évtized óta, akkor legalább a neve lenne kevésbé tolakodó.

barackizoltan@citromail.hu

(Zoli, 2009.01.29 14:29)

Szia!

Gratulálok honlapodhoz, és további sok sikert kívánok!

Zoli
www.universe.eoldal.hu