Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BOLYGÓK

2008.12.04

Földünk születése óta úgynevezett Föld típusú bolygó, amely azt jelenti, hogy ennek alkotó elemei elsősorban kőzetek és fémek.

 

Ezek ellentétje a  Szaturnusz és Jupiter, melyek nem rendelkeznek szilárd felszínnel, és csak gázkeverékek alkotják, elsősorban hidrogén és hélium vagy szén, nitrogén és hidrogén.

 

A Föld keletkezése pillanatában hatalmas mágnesként működött, amely milliárdnyi égitestet vonzott magához, folymatosan növelve térfogatát, mint ahogy a hóban görgetett hógolyó.

 

Mellesleg annak köszönhetően, hogy a Föld a napköd melegében keletkezett, jelentős vízpára-kondenzációtól fosztotta meg magát hó és jég formájában, amely a Naphoz közelebb eső bolygóknál megtörtént.

A szerencsés véletlenek összejátszásának köszönhetően a Földön olyan körülmények keletkeztek, amelyek lehetővé tették az élet kialakulását!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

aythar@t-email.hu

(Tom, 2008.12.15 10:38)

Szia!
Nagyon tetszik az oldalad, végre egy olyan hely, ami nekem való. Azért magadról is írhatnál valamit, hogy téged is megismerjenek az ide látogatók.
Szeretettel meghívlak a saját oldalamra /www.carlthomas.eoldal.hu/, ahol hasonló témával találkozhatnak a világűr szerelmesei.Remélem, meglátogatsz, és leírod a véleményed Te is.
Üdv.: Tom

kladnina

(kladnina, 2008.12.12 19:27)

Semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy a Föld életre kelése mögött csupán véletlenek állnak. Mint ahogy az ellenkezőjére sincs...